Φανή Χονδρού

Πληροφορίες

Σχετικά με εμένα

Είμαι ψυχολόγος (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 1521/14) και Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχοκοινωνικών και Ψυχαναλυτικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Essex στην Μεγάλη Βρετανία (PhD), όπου πραγματοποίησα τις διδακτορικές μου σπουδές ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Αποφοίτησα με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου της Αθήνας, και έπειτα ολοκλήρωσα, με άριστα, τη μεταπτυχιακή μου ειδίκευση (MSc) στην Κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex, της Μεγάλης Βρετανίας.

Ως Ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδεύτηκα, αρχικά, στη Γνωσιακή κατεύθυνση από την Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών και την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (“Αιγινήτειο” Νοσοκομείο).

Ακόμη, η ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση εμπεριέχει εφαρμογή της Ψυχοδυναμικής θεωρίας και πρακτικής, λαμβάνοντας συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής μου δουλειάς από μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Έχω επίσης εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στη σοβαρή αρρώστια και το πένθος από τη “Μέριμνα”. Έχω, ακόμη, ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην Πρώιμη Παρέμβαση από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, εστιάζοντας στην ψυχαναλυτική κατανόηση του βρέφους και μικρού παιδιού.

Έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Ψυχικής Υγειάς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Kώστας Στεφανής” και με τη Διεπιστημονική Ομάδα του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και του Ιατρείου Ψυχικής Υγειάς Γυναικών της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, “Αιγινήτειο” Νοσοκομείο.

Στο παρόν, εργάζομαι κλινικά με γενικό πληθυσμό σε ιδιωτικά πλαίσια, αλλά και με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Συν-ειρμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

Ψυχοθεραπευτικά δουλεύω με εφήβους και ενήλικες πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών, στη διαχείριση του ψυχικού τραύματος, καθώς και στην υποστήριξη σε απώλειες, μεταβάσεις και κρίσεις στη ζωή.

Ακόμη, παρέχω υποστήριξη στη μέλλουσα και νέα μητέρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και λοχείας, και σε κάθε άτομο ή ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, διανύει τη μετάβαση στη γονεϊκότητα ή επιτελεί τον πολύτιμο γονεϊκό ρόλο.

Τέλος, έχω ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα και αρθρογραφώ σε θέματα σχετικά με την περιγεννητική περίοδο και τη γονεϊκότητα.