Φανή Χονδρού

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Κατά τις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες με ενήλικες, παρέχω ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο το άτομο θα μπορέσει να επεξεργαστεί τα βιώματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, να διαχειριστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και να ενδυναμωθεί μέσα απ’ αυτές, να κατανοήσει τον εαυτό του και την ψυχική του πραγματικότητα, και τελικά να επιτύχει την αλλαγή και εξέλιξη που θέλει να δει στη ζωή του.

Δουλεύω ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες πάνω σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών, όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές (διαταραχή πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κοινωνική φοβία, γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, κλπ.).

Ακόμη, υποστηρίζω ενήλικες που βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές μεταβάσεις ή διαχειρίζονται ψυχοπιεστικά γεγονότα, πένθη, απώλειες και κρίσεις στη ζωή τους.

Κατά το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, το άτομο διευρύνει την κατανόηση του γύρω από τον τρόπο που σχετίζεται με άλλους, επεξεργάζεται τα δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψεων και συμπεριφορών του και, σταδιακά, χτίζει νέους, πιο λειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς. Διαχειρίζεται τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τον αναστέλλουν και, σταδιακά, οδηγείται στην συνειδητή επίγνωση και θεραπευτική αλλαγή.

Θεραπεία Ζεύγους

Δουλεύω επίσης με ζευγάρια που επιθυμούν τη βελτίωση της επικοινωνίας τους και την εμβάθυνση της σύνδεσή τους. Στη θεραπεία ζεύγους, οι σύντροφοι μπορούν να διερευνήσουν και να κατανοήσουν τις συγκρούσεις τους, να μάθουν να φροντίζουν τη σχέση τους, να βελτιώσουν τη συναισθηματική τους εγγύτητα. Μέσα από τη θεραπεία, μπορούν επίσης να επεξεργαστούν αλλαγές και κρίσεις στην πορεία της σχέσης τους αλλά και να δουν τις δυνατότητες της σχέσης αυτής και πάρουν συνειδητές αποφάσεις.